Food Market Eco bites

Μηδενικά απορρίμματα στις χωματερές από το 100% των εγκαταστάσεων της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas

Written by Foodbites

Μηδενικά απορρίμματα στις χωματερές από το 100% των εγκαταστάσεων της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas
H Unilever ανακοίνωσε ότι, μέσα στο 2012, πάνω από το 50% του συνόλου των εργοστασίων της πέτυχαν το στόχο για μηδενικά απόβλητα σε χωματερές. Αυτό επιτεύχθηκε, παρόλη την αύξηση των ετήσιων πωλήσεων σε €51 δις ευρώ (σε σύγκριση με 40 δις που ήταν οι πωλήσεις όταν η Unilever ανακοίνωσε το όραμά της να διπλασιάσει το μέγεθος της επιχείρησης μειώνοντας τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον).

 
Διαβούλευση της ΕΕ για τη βιολογική γεωργία Διαβούλευση της ΕΕ για τη βιολογική γεωργία

Written by Foodbites

Διαδικτυακή διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη βιολογική γεωργία ανακοίνωσε η ΕΕ .

 
Βράβευση της ΕΑΣ Μεσσηνίας για την προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος Βράβευση της ΕΑΣ Μεσσηνίας για την προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος

Written by Foodbites

Στις 18 Δεκεμβρίου, η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας βραβεύθηκε μαζί με την εταιρεία συμβούλων βιώσιμης ανάπτυξης GLOBAL CHALLENGES στο πλαίσιο των βραβείων ENVIRONMENTAL AWARDS 2013 για το έργο του υπολογισμού ανθρακικού αποτυπώματος του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, ένα έργο το οποίο η Ενωση Μεσσηνίας υλοποιεί από το 2009.

   
Εναλλακτική πηγή ενέργειας με βάση το... τυρόγαλα! Εναλλακτική πηγή ενέργειας με βάση το... τυρόγαλα!

Written by Foodbites

Μικροβιακές κάψουλες καυσίμων είναι η πρόταση εναλλακτική πηγής ενέργειας που έρχεται από τη δρ. Γεωργία Αντωνοπούλου του τμήματος Χημικών-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι μικροβιακές κάψουλες της ελληνίδας ερευνήτριας τρέφονται με... υποπροϊόντα της παρασκευής τυριού, όπως είναι το τυρόγαλα ή το ξινόγαλα.

 
Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 - Με το βλέμμα στραμμένο στα ρεκόρ και στη (βιώσιμη) διατροφή Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 - Με το βλέμμα στραμμένο στα ρεκόρ και στη (βιώσιμη) διατροφή

Written by Foodbites

  Ο Γιώργος Καζαντζόπουλος είναι μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Κάθε διοργάνωση μεγάλης κλίμακας, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες τα τελευταία 12 χρόνια, έχει ανάγει το θέμα της αειφορίας (sustainability) ως ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα της, από διαφορετική βεβαίως σκοπιά σε κάθε περίπτωση.

   
Πολύτιμα συστατικά από υπολείμματα τροφίμων Πολύτιμα συστατικά από υπολείμματα τροφίμων

Written by Foodbites

Νέα μελέτη, που  δημοσιεύεται στο Journal of Food Sciences and Technology,   δείχνει ότι «απόβλητα» τροφίμων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραλαβή αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες είναι ωφέλιμες για την υγεία.

 
CHANCE: Ανάπτυξη τροφίμων για τους πληθυσμούς στα όρια της φτώχειας CHANCE: Ανάπτυξη τροφίμων για τους πληθυσμούς στα όρια της φτώχειας

Written by Σοφία Νέτα

Η διαβίωση στο όριο της φτώχειας δεν συνδέεται μόνο με την κακή οικονομική κατάσταση, αλλά και με άλλα προβλήματα, όπως ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή.

   
Οικολογική διάκριση για την ΑΒ Βασιλόπουλος Οικολογική διάκριση για την ΑΒ Βασιλόπουλος

Written by Foodbites

  Με  διάκριση από τα βραβεία «My Climate» τιμήθηκε η επιχείρηση ΑΒ Βασιλόπουλος.

 
Organic Marketing Forum 2012 Organic Marketing Forum 2012

Written by Foodbites

Από 7-9 Μαΐου 2012 θα διεξαχθεί στη Βαρσοβία της Πολωνίας η 7η Διεθνής Συνάντηση για την επεξεργασία και την εμπορία βιολογικών προϊόντων και πρώτων υλών.

   
Βραβείο στην Green Dot Κύπρου Βραβείο στην Green Dot Κύπρου

Written by Foodbites

Η Green Dot βραβεύτηκε για τη συνεισφορά της στο περιβάλλον, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης Κύπρου. Η βράβευση αυτή έλαβε χώρα στην εκδήλωση “Κυπριακή Προεδρία και Περιβάλλον”. Η Green Dot υπάρχει τα τελευταία 6 χρόνια. Πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο πρόγραμμα ανακύκλωσης, περιβαλλοντικής προστασίας και βελτιστοποίησης της παραγωγικότητας.

 
Η Ανακύκλωση μαγειρικού λαδιού Η Ανακύκλωση μαγειρικού λαδιού

Written by Foodbites

Ποιος θα το πίστευε, ότι το αθώο και υγιεινό λάδι, μπορεί να προκαλέσει τεράστια ζημιά όταν απορριφθεί με το λάθος τρόπο. Κι όμως, ένα λίτρο λάδι, αν πέσει στο νερό, στην ουσία καταστρέφει 14 φορές τον όγκο του, δηλαδή καθιστά μη πόσιμα 14 ολόκληρα λίτρα νερού. Δυστυχώς, το πολύτιμο αυτό αγαθό, γίνεται ένα πολύ δυσβάσταχτο πρόβλημα κατά την απόρριψή του, κι ένας πολύ σημαντικός και επικίνδυνος παράγοντας...

   

Page 1 of 2

<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Follow us  facebook1 twitter1 rss1

 

 

 

 

 open graph 250

 
foodwastetrofos5 

 
 
oinografies new
Banner 
hotbites
monography
afieroma
 
exploresite
bletsas

newsletter
faq
answers

Banner

Εγγραφή στα Newsletters του Foodbites

Εγγραφτείτε στα newsletters του Foodbites και λάβετε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της διατροφής εύκολα και γρήγορα, στο inbox σας!

Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Foodbites Magazine
Νέα της αγοράς των τροφίμων και διατροφικές τάσεις . Εξελίξεις, νέα προϊόντα και ιστορίες τροφίμων
Foodbites Science Briefs
Εξελίξεις και καινοτομία στο χώρο της επιστήμης & τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής. Ασφάλεια & ποιότητα τροφίμων. Νομοθεσία τροφίμων.